česky english Vítejte, dnes je čtvrtek 09. květen 2024

Modulární kamery Dragonfly® S: kompaktně, ale i spolehlivě

11.04. 2024 | Zprávy
Autor: Jan Robenek
01.jpg

Teledyne FLIR IIS (dříve Point Grey Research) přichází na trh s novou řadou odolných a zároveň i flexibilních kamer Dragonfly® S vybavených pro účely systémů strojového vidění rozhraním USB3. Modulární, kompaktní a také lehké řešení se uplatní v celé řadě oblastí, které ale nemusí být nutně „průmyslové“. Z pohledu vestavných, stejně jako i příručních zařízení, výrobce zmiňuje biometriku, vyšetřování očního pozadí, skenování ve 3D, automatizovanou optickou kontrolu, robotiku apod.

K dispozici jsou přitom různé konfigurace – od systémů na úrovni desky plošného spoje až po kompletně zapouzdřené moduly v odolném krytu z hliníku. Ty pak samozřejmě řeší i nezbytné otázky spojené s EMC (třída B). Konektor USB se šroubovacím mechanismem pak máme k dispozici buď vzadu nebo na boční straně. Přítomný buffer navíc zajišťuje, že každý pořízený snímek spolehlivě dorazí až do host CPU. Výrobce pro letošní rok plánuje varianty s rozlišením od VGA až do 8 MP.

Více informací najdete v celé zprávě Teledyne FLIR IIS announces a new modular and compact USB3 machine vision camera series.

robenek@dps-az.cz