česky english Vítejte, dnes je čtvrtek 25. duben 2024

Xpedition a PADS Professional získali certifikaci ISO 26262

02.10. 2018 | Zprávy
Autor: Radek Řezníček
01.png

Společnost Mentor, a Siemens Business, oznámila, že programy pro návrh desek plošných spojů (DPS) Xpedition ™ a PADS® Professional, včetně produktů řady Valor ™ NPI a HyperLynx ™, splňují požadavky ISO 26262 na bezpečnost provozu. Mentor splnil požadavky a očekávání normy, čímž potvrdil, že pomocí těchto produktů pro návrh a simulaci PCB lze dosáhnout dostatečné a přijatelné úrovně bezpečnosti. Programy Xpedition, PADS Professional a související dokumentace byly vyhodnoceny TÜV SÜD, mezinárodně akreditovanou nezávislou společností pro testování a posuzování, a obdrželi certifikát o získání ISO 26262 stupně důvěryhodnosti 1 pro ASIL A až ASIL D.

ISO 26262 stanovuje jednotný standard pro bezpečnost a očekávanou spolehlivost E / E systémů v osobních vozidlech. Díky certifikaci těchto produktů od společnosti Mentor, mohou týmy automobilového designu nyní využívat programy pro návrh desek od této společnosti pro efektivní výkonný vývoj předvídatelných a funkčně bezpečných produktů.

Certifikace programů Xpedition a PADS Professional s jejich podpůrnými nástroji rozšiřuje program Mentor Safe o návrh desky plošných spojů. Jeden z nejrozsáhlejších a nejkomplexnějších programů pro certifikaci podle ISO 26262. Mentor Safe funguje jako zjednodušení procesu certifikace funkční bezpečnosti pro automobilový průmysl i jiné odvětví, poskytuje schopnost rychle dosáhnout certifikace i při nutnosti využití více programů z různých oborů a rostoucích nárocích na celý návrhový proces.

Více informací se můžete dozvědět přímo na stránkách Mentor, ve videu na stránkách programu PADS nebo ve zprávě na stránkách Cision.

radek@cadware.cz