česky english Vítejte, dnes je pondělí 29. duben 2024

Panasonic: Malý, menší… nejmenší detekční senzor

Ultra miniaturní fotoelektrický senzor – třikrát menší než poštovní známka

Miniaturizace zařízení postupuje stále rychleji a zároveň detekce velmi malých předmětů, zejména v lékařských aplikacích, je více a více automatizována vhodnými senzory.

nejmenší detekční senzor

Právě pro tyto případy Panasonic nabízí senzory řady EX-10S. Senzory této řady detekují naprosto přesně i ty nejmenší mechanické díly, jako jsou jehly, trysky, trubky nebo kanyly. Metoda optické detekce umožňuje bezpečnou bezdotykovou kontrolu i těch nejmenších částí, což zajišťuje vysokou kvalitu výrobního procesu v dlouhodobém horizontu.

Elektroniku i LED kontrolky se podařilo vhodně skloubit v ultraminiaturním provedení senzoru. Rozměry s hloubkou pouhých 3,5 mm oceníte při vestavbě do aplikací s velmi limitovaným prostorem. Vzhledem k velmi úzkému paprsku je možno tuto řadu montovat daleko blíž k sobě, než to umožňoval předchozí model.

Snímače jsou vybaveny speciální optikou. V závislosti na typu snímače je možno detekovat objekty o průměru pouze 0,5 mm na vzdálenost jednoho metru. Hmotnost pouze několik gramů umožňuje montáž senzoru na pohybující se části stroje, jako je např. dopravník nebo montážní rameno robota.

Benefity EX-10S

  • Miniaturní provedení pro úzké prostory
  • Kompaktní rozměry 14,5 × 10 × 3,5 mm (V × Š × H)
  • Robustní plastové provedení (IP67)
  • Rozsah snímání až 1 metr
  • Detekce objektů o průměru pouhých 0,5 mm

Více informací o laserových měřicích senzorech řad y HG-C jsou k dispozici na našich stránkách a v demonstračním videu: https://www.youtube.com/watch?v=mstEE895sf4

Panasonic Electric Works Europe AG

Administrativní centrum PLATINIUM Veveří 111, 616 00 Brno

Tel:. +420 541 217 001, Fax: +420 54 1 217 101

http://www.panasonic-electric-works.cz