česky english Vítejte, dnes je sobota 04. květen 2024

Vicor Corporation představuje nové špičkové konvertory

DPS 2/2011 | Články
Autor: Vienna-Components-Trading

Společnost Vicor Corporation (NASDAQ: VICR) oznámila uvedení řady IBC048 integrovaných sběrnicových (intermediate Bus) DC/DC měničů VI BRICK™, které ve srovnání s obdobnými prvky nabízejí dvojnásobnou výkonovou hustotu a poloviční ztráty oproti srovnatelným konkurenčním prvkům. K dispozici jsou jako přímá náhrada k průmyslově standardizovaným měničům formátu eight-brick a quarter-brick 5 : 1 respektive 4 : 1. V počáteční fázi nabídnou modely 300 W a 500 W, které poskytují výstupní napětí 9,6 V a 12 V ze jmenovitého vstupního napětí 48 V a reálně z rozsahu napětí od 38 V do 55 V.

Moduly série IBC048 jsou pinově kompatibilní upgrade osminových (eighthbrick) a čtvrtinových (quarter-brick) modulů běžných konvertorů, jejichž prodej byl nyní pro porušování patentových práv na základě žaloby firmy Syn- Qor, Inc. omezen rozhodnutím okresního soudu USA. DC-DC konvertory využívají technologii SAC (Sine Amplitude Converter™) společnosti Vicor, která je zásadně odlišná a technologicky vyspělejší než konvertory, jejichž prodej byl zastaven. Omezení na základě žaloby firmy SynQor se nevztahují na SAC konvertory, DC-DC konvertory společnosti Vicor tak rozhodnutím soudu nejsou ovlivněny. Vzorky DC-DC konvertorů řady IBC048 jsou již k dispozici s dvoutýdenní dodací lhůtou. Ceny dodávek začínají na $39 při OEM množství, dodací lhůta 12 týdnů.

Bez názvu

Nové DC-DC konvertory VI BRICK používají shodnou ZCS/ZVS technologii konverze energie, která je použita u řady konvertorů V.I Chips™ ve špičkových zákaznických aplikacích. Jelikož spínací kmitočet je proti konvertorům SynQor zhruba desetinásobný, zkracují moduly IBC048 odezvu z 200 na 20 mikrosekund a eliminují tím potřebu rozměrných kondenzátorů. Vynikající výkonová hustota a účinnost dávají konkurenční výhodu OEM firmám, které se snaží maximalizovat výkon v řadě různých aplikací, jako jsou průmyslové počítače, systémy pro ukládání dat, síťové aplikace i POE (Powerover- Ethernet).

„Od té doby, kdy bylo v roce 1980 vyvinuto nové řešení „brick“, společnost VICOR investovala značnou část svých obratů do výzkumu a vývoje nezbytného pro inovaci v zásadně měnící se oblasti napájení výkonové elektroniky,“ říká Robert Marchetti, Senior Manager produktového marketingu obchodní jednotky Brick společnosti Vicor. „Tato nová produktová řada v sobě integruje mimořádné technologické přednosti aplikované již v dříve představených produktech V.I Chips a současně přináší špičkovou technologii na již zavedený trh, který je nyní pod tlakem zkracování dodávek napříč průmyslovými odvětvími, avšak přitom stále spoléhá na tradiční vlastnosti zavedeného formátu brick.

Bez názvu1

Datové listy a další informace o výkonových DC-DC a AC-DC produktech Vicor získáte na webových stránkách www.vienna-trading.com, www.vicor.cz, www.vicoreurope.com