česky english Vítejte, dnes je pátek 17. květen 2024

Miniaturní zvyšující/snižující měniče značky Pololu

DPS 6/2023 | Články
Autor: Transfer Multisort Elektronik
foto.jpg

Společnost TME zařadila nově do své nabídky miniaturní DC/DC měniče americké značky Pololu pro zajištění konstantního výstupního napětí v rozsahu od 3,3 V až do 15 V DC.

Klíčovou vlastností měničů je zde spojení možností obvodů „step-up“ a také „step-down“, takže dokážou zajistit jmenovité výstupní napětí bez ohledu na vstup, který pak může být jak nižší, tak samozřejmě i vyšší než příslušný výstup. Zmíněný vstupní rozsah se přitom nachází v rozmezí od 2,8 V až do 22 V DC. Takové obvody jsou pak ideálním řešením pro napájení zařízení využívajících sady akumulátorů, pravidelně připojovaných k externí nabíječce, a umožňují rovněž efektivně pracovat s obnovitelnými zdroji energie, články nebo např. turbínami, čímž zajišťují stabilní provoz zařízení bez ohledu na měnící se povětrnostní podmínky.

Deska měniče měří 22,9 × 22,9 mm, přičemž moduly mají dále k dispozici tepelnou pojistku, ochranu proti přepólování, funkci měkkého startu a také ochranu proti nadměrnému odběru proudu na výstupu. Za zmínku stojí také výstupní zatížitelnost proudem o velikosti až 2,5 A nebo účinnost měničů značky Pololu, dosahující 85 %. Další informace na www.tme.eu/cz/news/about-product/page/54191/miniaturni-step-up-step-down-menice-firmy-pololu/