česky english Vítejte, dnes je pátek 17. květen 2024

Rychle a účinně s 500W modulem bezdrátového nabíjení

DPS 6/2023 | Články
Autor: Redakce
uvod.jpg

Spark Connected a Infineon Technologies představili 500W řešení bezdrátového nabíjení s názvem Yeti. Napájecí/nabíjecí modul, který se uplatní v průmyslové sféře, u autonomních robotů, v oblasti e-Mobility apod. vykazuje účinnost přes 95 procent a je rovnou připravený k pohodlné integraci, třeba i do stávajících systémů. Návrh tak pomůže nejen snížit výkonovou ztrátu, ale usnadňuje rovněž samotné řízení teploty.

Výrobce se dále chlubí mimořádnou tolerancí vůči špatné poloze, a to 40 mm pro všechny směry. Spolehlivě lze proto nabíjet i za předpokladu, že nebude zajištěna naprosto přesná orientace. Řešení si díky široké kompatibilitě modulu poradí se všemi obvyklými typy baterií, včetně jejich napětí. 500W modul Yeti musí být i dostatečně robustní a bezpečný, čemuž dále nahrává přepěťová či nadproudová ochrana, chránící jak nabíječku, tak i připojené zařízení. Systém staví na dvoujádrovém mikrokontroléru Infineon – PSoC™ 63 s Bluetooth® Low Energy společně s prvky CoolGaN™.

Více informací na https://sparkconnected.com/2023/08/17/press-release-spark-connected-and-infineon-technologies-unveil-500-w-wireless-charging-module/