česky english Vítejte, dnes je pátek 17. květen 2024

Tříbarevné výkonové LED od Prolight Opto

DPS 6/2023 | Články
Autor: Transfer Multisort Elektronik
obr.jpg

V nabídce společnosti TME nyní najdete i svítivé diody řady PM6B od firmy Prolight Opto. Jedná se o jedno z nejnovějších řešení tohoto výrobce v oblasti výkonových LED.

Svítivé diody prošly v minulosti obrovským vývojem - od čistě signalizační funkce až k tradičnímu osvětlení. Stále lepší materiály či technologie pak umožnily vznik nových standardů, jako jsou např. LED pracující s proudem 350 mA. Postupná miniaturizace navíc umožnila uzavřít vyzařovací struktury do malého pouzdra typu EMITER o průměru 6 mm a s možností povrchové montáže (SMD). Vznikly tak světelné zdroje s vysokou účinností a jasem několika desítek lumenů.

Důležitý zde rovněž bude účinný odvod tepla. Aby totiž bylo možné dosáhnout maximálního výkonu, je nutné prvek správně chladit, třeba pomocí klasického chladiče. V Prolight proto zavedli modul STAR, v němž je dioda umístěna na hliníkové základně, která optimalizuje termoregulaci prvku a usnadňuje i jeho montáž, včetně samotného zapojení.

Tříbarevné LED od společnosti Prolight zde znamenají celkem tři struktury vyzařující červeně, zeleně a také modře (RGB). Jsou na sobě elektricky nezávislé a každá má tudíž vyvedenou anodu i katodu. Díky tomu můžete snadno ovlivnit nejen barvu, ale také jas. Speciální čočka navíc umožňuje vyzařovat v úhlu až 130°. Více informací na www.tme.eu/cz/news/about-product/page/54847/tribarevne-vykonove-led-diody-od-prolight-opto/