česky english Vítejte, dnes je sobota 27. červenec 2024

Precizní značení pro efektivní sledovatelnost v průmyslové výrobě

21.01. 2024 | Články
Autor: BRADY
A8500_FlexCell_PCB_Label_Printer_Applicator_v3.jpg

Brady A8500 FlexCell PCB Label Printer Applicator:

inovativní automatizované označovací řešení pro desky plošných spojů (DPS)

V dnešní době se průmyslová výroba desek plošných spojů (DPS) stává stále složitější a náročnější. S rostoucími požadavky na sledovatelnost a kvalitu výrobku je klíčové mít na dosah ruky spolehlivé a efektivní metody označování elektronických součástí a dílů. V tomto článku se podíváme na inovativní automatizované označovací řešení, které přináší nejen přesnost a konzistenci při označování ve výrobě DPS, ale také snadné propojení s výrobní linkou díky SMEMA kompatibilitě.

Automatizované označování s přesností 0,1 mm

Jednou z hlavních výhod zařízení A8500 Flexcell je schopnost automaticky tisknout a umístit identifikační štítek na jakoukoli část standardní desky plošných spojů. Díky preciznímu mechanismu lze označit libovolnou část desky s přesností 0,1 mm, což zajišťuje konzistentní a přesné označování bez ohledu na složitost PCB designu.

Řešení umožňuje snadné umístění štítků na desku pomocí vizuální reprezentace skutečné desky. Uživatel může snadno vybrat místo označení přímo na obrázku desky, který je následně uložen a může být znovu použit, což zjednodušuje a zrychluje proces označování.

Tisk dat z ERP systému na vyžádání

Další výhodou tohoto řešení je schopnost tisknout data přímo z ERP systému na spolehlivé identifikační etikety průmyslové kvality. To umožňuje dynamické označování PCB podle aktuálních potřeb výroby a zajišťuje tak plnou sledovatelnost v celém výrobním procesu.

Konstrukce značící etikety a její potisk jsou navrženy tak, aby štítek a informace na něm odolaly celému procesu výroby PCB. Odolnost vůči chemickým látkám, vysokým teplotám a mechanickým vlivům zajišťuje, že označení zůstane čitelné a spolehlivé po celou dobu výroby.

Snadné propojení s výrobní linkou

Díky plné kompatibilitě se standardem SMEMA je možné toto označovací řešení snadno integrovat do jakékoli výrobní linky pro PCB. To znamená, že výměna dat a synchronizace s ostatními zařízeními na lince probíhá plynule a bez problémů.

Automatizované označovací řešení pro desky plošných spojů A8500 Flexcell od společnosti Brady představuje krok vpřed směrem k efektivnější a spolehlivější výrobě. S precizním umístěním štítků, tiskem dat na vyžádání a odolností vůči výrobním podmínkám je tato technologie klíčovým prvkem pro každou moderní výrobní linku DPS.

Příručka pro automatizaci značení DPS ke stažení zdarma >>

Brady Corporation v České a Slovenské republice

Tel ČR: +420 776 302 229

Tel SR: +421 902 939 406

central_europe@bradycorp.com

www.bradyeurope.com