česky english Vítejte, dnes je pondělí 20. květen 2024

Jednodušší řešení montáže

21.02. 2024 | Články
Autor: EXACTEC
úvod web.gif

Jestliže patříte mezi výrobce spotřební elektroniky nebo elektronických výrobků obecně, určitě jste již v minulém roce narazili na nová pravidla Evropské unie o snadnější opravitelnosti výrobků. Tato pravidla se nazývají ekodesign a mění požadavky na technologie spojování a krytování. Nově musí spotřebiče splňovat možnost demontování a opětovného smontování výrobku.

Ekodesign je tedy soubor požadavků spojených se snahou snížit dopady na životní prostředí v průběhu celého životního cyklu výrobků. Výrobce musí tyto parametry dodržet při uvedení výrobků na trh EU, tedy i do České republiky. Parametry ekodesignu stanovuje směrnice Evropského parlamentu a Rady 2009/125/ES. Česká republika implementovala požadavky této směrnice do zákona č. 406/2000 Sb. a do vyhlášky č. 319/2019 Sb. V rámci provádění směrnice o ekodesignu připravila Evropská komise nařízení, která konkretizují parametry pro jednotlivé kategorie výrobků. Nařízení EU jsou přímo použitelné právní předpisy, což znamená, že mají přednost před národním právem a jsou pro členské státy závazné.

Cílem je tedy dělat spojení rozebíratelné a tím i snadněji opravitelné. Se splněním těchto směrnic vám pomůže robot od firmy JANOME, který je na šroubovací aplikace z výroby již připraven. Jeho vlastnosti jsou:

Speciální software pro utahování šroubů a snadnou obsluhu

Obsahuje typy bodů utahování a povolování šroubů a parametry pro hloubku, stoupání šroubů a další.

Přesnost a opakovatelnost pro dosažení kvality

Utahujte pokaždé ve stejných polohách, hloubkách a stejném utahovacím momentu. Žádné ztracené šrouby a žádné opravy.

Funkce utahování šroubů a detekce chyb

Funkce detekce chyb pro plovoucí šrouby, šrouby, které se protáčejí, vypadlé šrouby a prázdné podavače šroubů, to vše slouží ke zvýšení produktivity.

Kompatibilní se širokou škálou šroubováků s kontrolou momentu a úhlu dotažení

Firma JANOME má také vlastní automatické podavače šroubů a široké spektrum dalšího příslušenství. Roboty se vyznačují jednoduchým zakládáním dílů a nastavením procesu.

Mimo stolních systémů nabízí také portálové systémy nebo SCARA roboty, které mohou doplnit vaši výrobní linku nebo vytvořit samostatné šroubovací pracoviště za cenu menších nákladů.

S poptávkou na šroubovací pracoviště se neváhejte obrátit na firmu EXACTEC, která integruje nejen roboty JANOME.

EXACTEC

tel.: (+420) 485 151 447

web: www.exactec.com