česky english Vítejte, dnes je sobota 27. červenec 2024

IMU v autě? Žádejte MLC i FSM, třeba od ST

26.01. 2024 | Zprávy
Autor: Jan Robenek
01.jpg

Nabídka elektronických součástek od společnosti STMicroelectronics se nedávno rozrostla o integrované prvky ASM330LHHXG1 typu IMU (inertial measurement unit), vhodné pro automobilový průmysl. Snoubí se v nich možnosti umělé inteligence AI, nízká vlastní spotřeba nebo též předpoklady ke spolehlivé práci v náročných podmínkách s teplotami až do +125 °C.

Novinky, nahrávající aplikacím s požadavky na svižnou deterministickou odezvu, zde tvoří tříosý akcelerometr a stejně tak i gyroskop, přičemž s oběma aktivními snímači proudový odběr nepřekračuje 800 µA. S AI se pak pojí vlastní jádro MLC (machine-learning core) plus automaty FSM (finite state machine), což odlehčuje práci host procesoru a umožňuje detekovat i klasifikovat události účinně a s nízkou prodlevou. Posílený teplotní rozsah dále znamená provoz chytrých senzorů, vybavených obvody ASM330LHHXG1, poblíž motorů, na přímém slunci nebo i všude tam, kde výkonová ztráta součástek na desce zvyšuje teplotu nad obvyklé úrovně.

Více informací najdete v celé zprávě STMicroelectronics introduces AI-enabled automotive inertial measurement unit for always-aware applications up to 125°C.

robenek@dps-az.cz