česky english Vítejte, dnes je sobota 27. červenec 2024

Zrychlete vývoj „Edge“ aplikací. Pomohou rozšiřitelné sady firmy Renesas pro AI/ML

10.05. 2024 | Zprávy
01.jpg

Společnost Mouser Electronics, autorizovaný globální distributor nejnovějších elektronických součástek a produktů pro průmyslovou automatizaci, může nyní ze svého skladu nabídnout referenční sady RA6M3 AI/ML a RA4E1 AI/ML od firmy Renesas Electronics. Zmíněné kity představují ucelené referenční řešení, navržené s cílem zjednodušit zapracování technologií umělé inteligence (AI) a strojového učení (ML) v koncových systémech, resp. přímo v místě určení, tzv. edge. Sady vychází z 32bitových mikrokontrolérů RA RA6M3 či RA4E1 a umožňují tak rychlý vývoj aplikací skloňujících analýzu v reálném čase, audio a také vidění.

Referenční sady RA6M3 AI/ML a RA4E1 AI/ML, které získáte od společnosti Mouser, byly navržené tak, aby řešily náročné úkoly, před kterými návrháři systémů při vývoji produktů a také jejich řízení obvykle stojí. Každý z kitů zde proto nabízí různá rozhraní, takže v aplikacích typu AI/ML s analýzou v reálném čase, audio signály či viděním dokáže pracovat jako centrální uzel pro sběr dat z různých senzorů. Referenční sada RA6M3 počítá se šesti konektory Pmod, zatímco RA4E1 zde bude mít tři. Oba kity dále zahrnují Can FD, USB Type-C™, port pro ladění (Segger J-Link®) a také paralelní rozhraní pro kameru. V případě sady RA6M3 si rovněž přičtěte modul kamery společně s ethernetovým portem pro účely další konektivity. Kvůli zjišťování pozice nebo rozpoznávání audia nesmí chybět ani vlastní obvod pro sledování s technologií MEMS a integrovaným čidlem teploty nebo též dva mikrofony MEMS. Rozhraní typu HMI (human-machine interface) obstarává modul TFT s možností odporového dotykového ovládání, který je rovněž použit v příkladech aplikací.

Vývojové sady pro aplikace s AI/ML jsou plně kompatibilní s Flexible Software Package (FSP) firmy Renesas a budou rovněž podporovány ze strany softwaru Reality AI pro analýzu v reálném čase nebo Renesas Ready Partner Network v případě specifických způsobů využití. Kity zahrnují příklady aplikací se kterými novým uživatelům pomohou začít pracovat. Dostupný ekosystém a software pro AI/ML jim zase umožňuje vyvinout vlastní řešení.

Pro více informací o referenční sadě RA6M3 s AI/ML navštivte https://www.mouser.com/new/renesas/renesas-rtk0eg0001-reference-kit/.

Pro více informací o referenční sadě RA4E1 s AI/ML navštivte https://www.mouser.com/new/renesas/renesas-rtk0eg0002-reference-kit/.