česky english Vítejte, dnes je sobota 27. červenec 2024

8bitové MCU od Microchipu. Ochrana, ale i 15 wattů pro USB

13.05. 2024 | Zprávy
Autor: Jan Robenek
01.jpg

Výhody rozhraní USB jsou (nejen) pro vestavné návrhy dobře známé. Jedná se o kompatibilitu pro různá zařízení, zjednodušený komunikační protokol, možnost aktualizací řešených přímo na místě a v neposlední řadě též i schopnost dodávat energii. Aby se dalo vše pohodlně zapracovat, společnost Microchip Technology nedávno přišla s rodinou mikrokontrolérů AVR® DU.

Z pozice nové generace 8bitových MCU Microchip, které počítají s USB konektivitou, byla rodina AVR DU navržena tak, aby poskytovala nejen rozšířené bezpečnostní funkce, ale také výkonnější napájení, než tomu bylo dříve. USB rozhraní tak v souvislosti s funkcí „power delivery“ může dodat až 15 wattů, tedy výkon, se kterým nelze u jiných mikrokontrolérů s podporou rozhraní USB v rámci dané třídy běžně počítat. Vývojáři mohou tudíž v případě USB-C® a napětí 5 V uvažovat při nabíjení power bank, hraček apod. proud o velikosti až 3 A.

Více informací najdete v celé zprávě Microchip Brings Enhanced Code Protection and up to 15W of Power Delivery to its USB Microcontroller Portfolio.

robenek@dps-az.cz