česky english Vítejte, dnes je pondělí 29. duben 2024

electronica 2012 přivede celosvětový elektronický průmysl do Mnichova

DPS 5/2012 | Články
Autor: Redakce

Po mnoho let představuje veletrh electronica každé dva roky výkladní skříň celosvětového elektronického průmyslu a časem se stala největší akcí svého druhu na světě. V roce 2010 se veletrhu zúčastnilo více než 72 000 návštěvníků ze 76 zemí a 2 578 vystavovatelů ze 46 zemí.

Veletrh electronica 2012 se bude konat v mnichovském veletržním centru od 13. do 16. listopadu a bude se věnovat technologiím, produktům a řešením pokrývajícím celé spektrum elektronického průmyslu: od polovodičů, konektorů a ostatních elektromechanických přístrojů a zařízení pro měření a testování systémů, elektronický design a embedded produktů, pasivních prvků, bezdrátových systémů, napájecích zdrojů a desek s tištěnými spoji (PCB) až po elektronické systémy řízení (EMS) a distribuci.

Stejně jako již dříve bude electronica 2012 zahrnovat komplexní konferenční program podporovaný fóry jednotlivých subjektů a CEO Round Table (efektivní kulatý stůl), kde budou klíčoví představitelé tohoto odvětví projednávat hlavní průmyslová témata, jako „Polovodičová řešení pro nový směr inteligentních sítí“. Témata konferencí a fór budou zahrnovat elektroniku v automobilovém průmyslu, bezdrátové technologie a embedded systémy.

Elektronika v automobilovém průmyslu – konference o automobilovém průmyslu je plánována na 12. a 13. listopad. Klíčová témata budou zahrnovat možnosti, jak může elektronický průmysl pomoci automobilovým výrobcům v dalším zefektivňování elektromobility a použití elektronických technologií ke zvýšení bezpečnosti řidiče.

Embedded platformy – electronica hostí konferenci o embedded platformách, která proběhne od 14. do 15. listopadu. Nicole Schmitt, ředitelka výstavy electronica, vysvětluje význam nové platformy: „Konference je naším způsobem řešení problému, jemuž čelí embedded systémoví inženýři, kteří sem mohou přijít a sbírat specifické informace o výběru platforem, které jsou pro ně nejvhodnější.“

Bezdrátové technologie – kongres bezdrátových technologií electronica se bude konat ve dnech 14. a 15. listopadu a zaměří se na budoucnost bezdrátových technologií a jejich četných možností uplatnění.

Bližší informace o veletrhu electronica 2012 jsou k dispozici online na stránce www.electronica.de/en.