česky english Vítejte, dnes je pondělí 06. květen 2024

Novinky firmy AMT měřicí technika

DPS 2/2017 | Články
Autor: AMT měřicí technika

Společnost AMT měřicí technika, certifikovaná dle systému ČSN EN ISO 9001, 14001 a BS OHSAS 18001, rozšířila nabídku měřicí techniky v oblasti laboratorních přístrojů o digitální osciloskopy, generátory libovolných funkcí, programovatelné laboratorní zdroje apod. Přístroje se vyznačují vysokým poměrem technických parametrů k pořizovacím nákladům a záruční dobou až 36 měsíců.

Digitální osciloskopy s technologií SPO z produkce Siglent Technologies jsou rozšířeny o základní řadu SHS 1000X (obr. 1), která zobrazuje dvoukanálově připojené průběhy v kmitočtové oblasti do 200 MHz s obnovou až 60 000 průběhů/s. Hloubka paměti 14 Mvzorků umožňuje uchovat v paměti při reálném vzorkování 1 Gvz/s historii průběhů a zpětně ji analyzovat (obr. 2). Tato speciální funkce je aplikována u nově zařazené produkce digitálních osciloskopů Siglent Technologies řady „X“, stejně jako analýza sběrnic IIC, SPI, UART/RS232, CAN, LAN, podpora příkazů LabVIEW, komunikační rozhraní USB, USB TMC, LAN a v některých případech i paralelní sběrnice GPIB. Funkce osciloskopů lze po zakoupení softwarového klíče rozšířit o generátor základních a libovolných průběhů, logickou analýzu na 16 kanálech apod.

Vyšší řada digitálních osciloskopů SDS 2000X je nabízena ve dvou- a čtyřkanálové verzi s šířkou kmitočtového pásma 100, 200 a 300 MHz. Od základní řady osciloskopů se řada SDS 2000X odlišuje větší hloubkou paměti, která je až 140 Mvzorků a může být segmentovaná, rychlostí vzorkování v reálném čase 2 Gvz/s, obnovou průběhů v sekvenčním režimu až 500 000 průběhů/s a dalšími pokročilými funkcemi.

Z dřívější nabídky byly doplněny moderními funkcemi také oblíbené osciloskopy řady SDS 1000CML+, které disponují nově hloubkou paměti 2 Mvzorky, reálným vzorkováním 1 Gvz/s, rozhraním USB, USBTMC a LAN, digitálními filtry, funkcí Pass/Fail apod.

Novinky firmy AMT měřicí technika

Dvoukanálové generátory libovolných funkcí splňující True Arb / Easy Pulse technologii řady SDG 2000X (obr. 3) pracují v kmitočtovém pásmu do 120 MHz, disponují reálným vzorkováním 1,25 Gvz/s, 16bitovým vertikálním rozlišením a 0,83ns rozlišením v horizontální rovině. Inovovaná technologie generování průběhů odstraňuje některé nedostatky DDS technologií, např. zákmity vznikající při nízkých rychlostech vzorkování, zkreslení průběhů při vytváření nestandardních signálů apod. Generátory umožňují aplikovat na průbězích AM, DBS-AM, FM, PM, FSK, ASK a PWM modulace, vytvářet libovolné průběhy „tužkou“ v počítači a přenést je do arbitrary paměti generátoru apod. Generátory řady SDG 2000X jsou osazovány dotykovým 4,3" barevným displejem.