česky english Vítejte, dnes je neděle 28. duben 2024

Budič LED odstraňuje nutnost použití procesoru podsvícení LCD u přenosných přístrojů

Budič podsvícení LED LCD s nábojovou pumpou Analog Devices ADP8870 je určen pro přenosné aplikace vyžadující kvalitní zobrazení na displeji a hospodárný způsob napájení.

Společnost Analog Devices uvádí na trh budič podsvícení LED LCD s nábojovou pumpou, jenž přináší snížení energetické spotřeby ručních bateriových přístrojů až o 45 % bez jakéhokoli zhoršení kvality zobrazení. ADP8870 v sobe zahrnuje programovatelný budič podsvícení LED s nábojovou pumpou se vstupy pro fototranzistor pro automatické řízení jasu podsvícení a vstup PWM (pulzní šířková modulace) k nastavení rozsahu výstupního proudu. Tato kombinace funkcí významným způsobem přispívá ke snížení spotřeby automatickou změnou velikosti proudu v závislosti na intenzitě osvětlení okolí a úrovni bílé na displeji. Díky tomu, že budič ADP8870 vykonává tuto funkci automaticky, odpadá nutnost použití zvláštního procesoru ke sledování stavu fototranzistoru, což dále snižuje spotřebu a zjednodušuje konstrukci systému podsvícení.

Budič LED odstraňuje nutnost použití procesoru podsvícení LCD u přenosných přístrojů

„Při běžných činnostech, jakými jsou surfování po internetu a prohlížení elektronické pošty, připadá až 75 % spotřebované energie přenosné elektroniky na podsvícení displeje,“ řekl Dan Swan, produktový ředitel regulátoru napájení Analog Devices.“ ADP8870 využívá technik snímání intenzity osvětlení okolí a řízení podsvícení v závislosti na zobrazovaném obsahu s cílem zvýšit životnosti akumulátoru optimalizací provozu hlavního i vedlejšího displeje a osvětlení klávesnice.“

ADP8870 dokáže řídit až 7 diod LED bud uspořádaných do skupiny pro účel podsvícení displeje nebo použitých nezávisle pro osvětlení klávesnice a indikační účely. Zhasínání každé LED je programovatelné a umožnuje konstruktérovi upravovat podle potřeby doby rozsvěcení, zhasínání, stmívání a interval zhasnutí.

Nejdůležitější vlastnosti a výhody budiče LED ADP8870

  •  vstup PVM umožnuje řízení podsvícení displeje v závislosti na zobrazovaném obsahu,
  • vstup pro fototranzistor dovoluje automatické snímání intenzity osvětlení okolí,
  • výstup „interrupt“ maximalizuje úsporu energie omezením intervencí procesoru,
  • programování bodu světelných přechodu a hystereze je zjednodušeno pres rozhraní kompatibilní s I2C,
  • komplexní systém variant stmívání a zhasínání pro multimediální aplikace.

Další informace zájemci naleznou na http://www.analog.com/pr/ADP8870?ref=PR_9-10-10.

Více informací poskytne Amtek spol. s r. o.

Vídeňská 125, 619 00 Brno, tel. 547 125 560, fax 547 125 556

Borského 989/1, 152 00 Praha 5, tel. 251 681 111–13, fax 251 681 114

www.amtek.cz