česky english Vítejte, dnes je pátek 17. květen 2024

Prodloužení RS232, RS485 a I/O signálů přes WiFi

DPS 5/2023 | Články
Autor: Papouch
Obr3.jpg

EDGAR WIFI (obr. 1) je obousměrný převodník linky RS232 nebo RS485 na WiFi. Je určen pro bezdrátové připojení nejrůznějších zařízení s linkami RS232 nebo RS485 do sítě WiFi, používá se například pro čtečky RFID nebo čtečky čárového kódu.

EDGAR navíc umí napájet i připojené zařízení. Výstupní napětí lze nastavit na 5 V, 9 V, 12 V nebo 24 V. Maximální výstupní výkon je přitom 3,5 W. Tím odpadá potřeba dalšího napájecího zdroje.

Více informací o převodníku EDAGR WIFI nalezne zájemce na www.papouch.com.

Přenos RS232 nebo RS485 přes WiFi

Na základě výhodných vlastností převodníku EDGAR WIFI je vytvořena sestava WiFiBox RS. Jedná se o sadu dvou zařízení, která obsahují převodníky EDGAR WIFI, integrovanou směrovou WiFi anténu se ziskem 14 dBi, přípravu pro napájení a instalační materiál. Vše je v krabicích určených pro montáž na zeď nebo na stožár ve vnějším prostředí.

Při přenosu může navíc proběhnut konverze RS232 na RS485. Sada WiFiBox RS se často používá pro spojení při instalaci FW elektráren.

Obr. 1  Převodník EDGAR WIFI obsahuje i napájení pro připojená zařízení

Přenos I/O signálů přes WiFi

Druhou sadou je dvojice boxů označená jako WiFiBox IO. Opět obsahuje převodníky EDGAR WIFI a navíc sadu modulů Quido duplex, která umožní přenést 4 dvoustavové signály jedním a 4 dvoustavové signály druhým směrem. Vstupní signály mohou být 12 V nebo 24 V, na výstupech jsou pak relé s přepínacím kontaktem. Oba boxy spolu neustále komunikují, takže je možné případný výpadek spojení ihned zjistit.

Oba boxy jsou složeny ze standardních produktů společnosti Papouch s.r.o., na webových stránkách je možné zjistit podrobné parametry. Uvedené převodníky a boxy je možné zapůjčit k vyzkoušení a technici společnosti Papouch s.r.o. jsou připraveni poradit s jejich aplikací.