česky english Vítejte, dnes je pátek 17. květen 2024

DEGSON – výrobce elektromechanických komponent

DPS 5/2023 | Články
Autor: Jiří Fröde, ECOM
uvod.jpg

Firma Degson je globální výrobce elektrických konektorů a příslušenství se sídlem v Číně. Firma se specializuje na výrobu vysoce kvalitních a spolehlivých produktů pro široké spektrum průmyslových aplikací. Její sortiment zahrnuje různé typy komponentů, jako jsou šroubovací a pružinové svorky, vypínače, konektory a další elektrotechnické komponenty. Degson díky svému inovativnímu výzkumu a vývoji dokáže nabídnout moderní a technologicky pokročilé produkty. Firma klade důraz na kvalitu, bezpečnost a ekologickou udržitelnost ve všech svých výrobních procesech. Síť distribučních partnerů umožňuje firmě Degson působit a poskytovat své produkty a služby celosvětově.

Svorkovnice na DIN lištu

Svorkovnice na DIN lištu patří mezi nejvýznamnější portfolio v nabídce. K dispozici jsou svorkovnice ve šroubovém i pružinovém provedení s možností připojení vodičů pod různým úhlem s průřezem od 0,14−95 mm2. K dispozici jsou svorky s možností připojení dvou až čtyř vodičů. Jednotlivé svorky je také možné vzájemně propojit mezi sebou pomocí propojky. Tato propojka je dle typu svorky šroubovací nebo zásuvná. V sortimentu jsou také svorky patrové se stejným či rozdílným potenciálem, dále pak například i svorky série PCMT, které mají nožový rozpojovací kontakt, či svorky PCTK se šroubovou propojkou. Dále pak jsou v nabídce svorky PC4/PC10 v kombinaci s trubičkovou pojistkou. Svorky jsou vyráběny v různých barvách, dodáván je také široký doplňkový sortiment pro montáž a popisování.

             

 

Spínače, tlačítka a kontrolky

Jedná se o poměrně nový sortiment u firmy Degson, ale díky propracovanému provedení jde o zdařilé výrobky z pohledu designu i funkčnosti. Spínače jsou určeny do průmyslového prostředí s montážním otvorem 22 mm a proudovým zatížením kontaktů se šroubovým připojením až 10 A. Vyrábějí se klasické otočné spínače s možností aretace, zámkové spínače, tlačítka s prosvětlením nebo bez prosvětlení. Dále pak jsou v nabídce nouzová stop tlačítka s aretací ve vypnutém stavu, kontrolky pro různá napětí, a to i včetně možnosti s vestavěným bzučákem. Uvedené prvky tak tvoří kompletní portfolio pro průmyslové ovládací a signalizační prvky. Mechanická životnost spínačů je 2 000 000 cyklů, elektrická životnost pak 200 000 cyklů. V průběhu tohoto roku firma Degson toto portfolio dále rozšíří o série 16 a 30 mm.

Instalační rychlosvorka

Instalační rychlosvorky s pružinovým kontaktem a ovládací páčkou patří mezi velmi oblíbené svorky nejen mezi elektromontéry. Umožňují velmi pohodlné, rychlé a bezpečné propojení vodičů o průřezu 0,2−4 mm2. Zdvihnutím páčky dochází k uvolnění pružiny a vodič je možné volně zasunout či vysunout. Uvolněním páčky je vodič zajištěn a díky kvalitní pružině je vodič zafixován a tento spoj není potřeba na rozdíl od šroubových spojů již v průběhu času kontrolovat. Svorky jsou konstruovány pro jmenovitý proud až 32 A a napětí do 450 V. Díky malým rozměrům 20 x 10,2 mm a roztečí 5,6 mm jsou tyto svorky vhodné i do elektroinstalačních krabic. Svorky jsou vyráběny se dvěma, třemi nebo pěti póly vzájemně propojenými uvnitř svorky.

www.ecom.cz