česky english Vítejte, dnes je sobota 27. červenec 2024

Druhá generace MPU od ST pro průmyslové aplikace s AI

28.07. 2023 | Zprávy
Autor: Jan Robenek
01.jpg

Výpočetního výkonu přímo v místě určení není nikdy dost, a to ani v oblasti průmyslových aplikací skloňujících vedle své chytrosti též pojmy, jako je umělá inteligence či Industry 4.0. A právě zde ve společnosti STMicroelectronics nedávno představili již druhou generaci svých mikroprocesorů MPU řady STM32 společně s novou architekturou vystavěnou na stejném ekosystému, takže lze dále zvyšovat výkonnost a zlepšovat i zabezpečení v kontextu širšího internetu věcí.

První produktová řada zmíněné nové generace s označením STM32MP25 je k dispozici s jedním nebo i dvěma 64bitovými jádry Arm® Cortex®-A35 běžícími na 1,5 GHz, které dále doplňuje 400MHz vestavné jádro Cortex-M33 sloužící ke zpracování v reálném čase. V aplikacích zahrnujících pokročilé strojové vidění nebo např. prediktivní údržbu se zároveň uplatní speciální NPU (neural processing unit) přidávající až 1,35 tera operací za vteřinu s optimalizací pro AI řešenou přímo na místě.

Více informací najdete v celé zprávě STMicroelectronics introduces its second generation of Industry 4.0-ready Edge AI powered microprocessors.

robenek@dps-az.cz