česky english Vítejte, dnes je sobota 27. červenec 2024

V autech spínejte moderně. Třeba s obvody Power PROFET™

11.09. 2023 | Zprávy
Autor: Jan Robenek
05.jpg

Mechanická relé či pojistky nebo nová generace spínacích prvků Power PROFET™ + 12V pracujících v „bezvývodových“ pouzdrech typu TO na vyšší straně napájení? Společnost Infineon Technologies se logicky přiklání k integrované variantě nové generace s mimořádně nízkým (elektrickým) odporem a má k tomu i několik pádných důvodů, protože tradiční součástky již mnohdy neumí požadavkům moderních vozidel vyhovět.

Rodina obvodů Power PROFET™ + 12V se v prvé řadě otevírá novým možnostem decentralizované architektury napájení s vysokou mírou účinnosti. Dává přitom na výběr dvě varianty: BTS50005-1LUA s odporem v sepnutém stavu 0,6 mΩ a také BTS50010-1LUA, zde již na úrovni jednoho miliohmu. Struktura vybavená řadou vlastních ochran, včetně diagnostických funkcí, se uplatní v náročných podmínkách s vysokými proudovými nárazy. V porovnání se spínacími cykly relé, kterých může být v průměru třeba jen 200 000, se tak lze dostat i k více než pětinásobnému počtu.

Více informací najdete v celé zprávě Smart power switch family Power PROFET™ + 12V enables modern power distribution architectures with lowest ohmic switches for automotive applications.

robenek@dps-az.cz