česky english Vítejte, dnes je sobota 27. červenec 2024

Náhrada za PIR se jmenuje STHS34PF80

15.09. 2023 | Zprávy
Autor: Jan Robenek
01.jpg

Firma STMicroelectronics přichází s novým detektorem pro vyhodnocování přítomnosti a také pohybu osob, typicky pro účely zabezpečovacích systémů, automatizace budov, zařízení internetu věcí apod., které dříve stavěly na pasivním infračerveném snímání ve stylu „PIR“.

Senzor s označením STHS34PF80 nyní vsadil na speciální tranzistory TMOS (Thermal MOSFET), které dokáží, na rozdíl od klasických čidel PIR vyžadujících k měřitelné odezvě nějaký pohyb, zaznamenat i nehybné předměty. Novinka se kromě toho dokáže rovněž obejít bez čoček, což celou konstrukci dále zjednodušuje. Výrobce v této souvislosti např. uvádí čtyři metry a zorné pole 80°. K tomu si dále přičtěte i proudovou spotřebu deset mikroampér nebo rozměry pouzdra vhodného k povrchové montáži o velikosti 3,2 mm x 4,2 mm x 1,455 mm. Senzor se pyšní vysokou odolností vůči nežádoucímu působení přímo dopadajícího světla, stejně jako dalších elektromagnetických interferencí (EMI).

Více informací najdete v celé zprávě STMicroelectronics reveals innovative infrared (IR) sensor for presence and motion detection in building automation.

robenek@dps-az.cz