česky english Vítejte, dnes je sobota 27. červenec 2024

Nové budiče hradel od Power Integrations

29.01. 2024 | Zprávy
Autor: Jan Robenek
01.jpg

Firma Power Integrations v prosinci představila novou rodinu jednoduše použitelných budičů hradla s rozšířenými ochrannými prvky pro bezpečný a spolehlivý provoz, určených pro 62mm moduly s tranzistory MOSFET na bázi karbidu křemíku (SiC) nebo též tradičními křemíkovými spínači IGBT, které mohou pracovat až do 1700 V.

Struktury budičů hradel SCALE™-2 2SP0230T2x0 se dvěma kanály pro nížší a také vyšší stranu se pyšní ochranou pro případ zkratu, která zareaguje do dvou mikrosekund a pomůže tak ochránit kompaktní SiC MOSFETy před poškozením vniklým nadproudy. Součástí nových budičů se rovněž stávají bloky AAC pro „advanced active clamping“, kdy v průběhu vypínání dále chráníme spínací prvky před přepětím. Osvědčená technologie SCALE™-2 od společnosti Power Integrations zde přitom stojí za rostoucí mírou integrace, menšími rozměry, větším počtem funkcí a samozřejmě i zvýšenou spolehlivostí celého systému. Kompaktní oddělené řešení přitom zabírá 134 x 62 mm a vymezuje se i vůči klasickým budičům, které bývají obvykle omezeny úrovní 1,2 kV.

Více informací najdete v celé zprávě Power Integrations Launches Gate Drivers for 62 mm SiC and IGBT Modules with Fast Short-Circuit Protection. Ilustrace: Business Wire

robenek@dps-az.cz