česky english Vítejte, dnes je sobota 27. červenec 2024

VL53L8CX: větší dosah i menší spotřeba pro ToF

08.02. 2024 | Zprávy
Autor: Jan Robenek
01.jpg

Sledování přítomnosti osob, rozpoznávání gest, robotika nebo i celá řada jiných aplikací – zde všude se uplatní nejnovější generace vícezónových snímačů s technologií ToF (time-of-flight) VL53L8CX a související maticí 8×8 bodů od společnosti STMicroelectronics. Aktuální vylepšení zde budou zahrnovat zvýšenou odolnost vůči okolnímu světlu, menší spotřebu energie nebo i kvalitnější optiku.

Senzory se skládají z 940nm laseru VCSEL, multizónového pole detektorů SPAD (single-photon avalanche diode) a také optického systému, který zahrnuje filtry společně s DOE (diffractive optical element) - to vše v rámci jediného společného modulu, který jasně překonává klasická řešení s mikro čočkami. Čidla pracují se zorným polem 45° x 45° (65° diag.), přičemž vzdálenost předmětů, poplatně 64 nezávislým zónám nebo až 30 snímkům za vteřinu, počítají na vzdálenost až čtyři metry. Max. dosah se pro denní světlo zvyšuje ze 170 na 285 cm a spotřeba pak snižuje z 4,5 mW na 1,6 mW (nízkopříkonový mód, srovnáváno s obvody VL53L5CX).

Více informací najdete v celé zprávě Next-generation multizone time-of-flight sensor from STMicroelectronics boosts ranging performance and power saving.

robenek@dps-az.cz