česky english Vítejte, dnes je sobota 27. červenec 2024

Vývoj softwaru pro automobily? S AI cloudovou cestou

12.02. 2024 | Zprávy
Autor: Jan Robenek
01.jpg

Automobilový průmysl zažívá období velkých změn a jinak tomu nebude ani v případě samotného programování, který probíhá někde na pozadí. Firma Renesas Electronics pro takové účely nedávno představila nové prostředí založené na cloudových službách, které se zaměřuje na zefektivnění procesu vývoje softwaru. Platforma AI Workbench zde vystupuje jako integrované virtuální vývojové prostředí, které pokaždé umožní návrh, simulace a také doladění softwaru cloudovou cestou.

Vývojáři proto mohou okamžitě začít s návrhem na základě služeb Microsoft Azure, a to včetně Azure Compute, služeb IaaS, Microsoft Entra ID nebo Azure Security. Místo instalování nástrojů na počítači nebo shánění vývojové desky budou proto hodnotit vlastnosti, ladit a také ověřovat prostřednictvím on-line simulačních nástrojů. V praxi to pak znamená, že software v rámci vývojového cyklu vytváříme nebo i testujeme ještě dříve, dokonce předtím, než bude skutečný hardware k dispozici.

Více informací najdete v celé zprávě Renesas Launches Cloud-Based Environment to Accelerate Automotive AI Software Development and Evaluation.

robenek@dps-az.cz