česky english Vítejte, dnes je pondělí 20. květen 2024

Dvojí napájení pro displeje? Sáhněte po novinkách od Nexperia

04.03. 2024 | Zprávy
Autor: Jan Robenek
01.jpg

Potřebujete ve vašem zapojení s TFT LCD panely snadno, efektivně a ještě k tomu s minimem součástek zajistit související kladné a také záporné výstupní napětí? A bude to s ohledem na proudové odběry do 80 mA, resp. až 220 mA možné realizovat jen s drobnými integrovanými obvody o rozměrech pouhých 1,16 × 1,96 × 0,62 mm? Ve společnosti Nexperia souhlasně přitakávají. Vždyť zde také nedávno představili dvě novinky v řadách napájecích prvků skupiny „LCD bias power supply“, které se pokaždé vešly do pouzder typu WLCSP s patnácti vývody.

Výrobce navzdory dvěma výstupům počítá pouze s jedinou indukčností, protože nedílný zvyšující měnič a lineární stabilizátor dále doplňuje právě nábojovou pumpou, takže lze se součástkami NEX10000 a také NEX10001 pohodlně vyrobit i úrovně od -4 V do -6 V, resp. až -6,5 V. Krok je přitom stanoven na 100 mV, zatímco o komunikaci a řízení se bude starat rozhraní I2C.

Více informací již najdete v celé zprávě New LCD bias power ICs from Nexperia deliver high performance in display devices.

robenek@dps-az.cz