česky english Vítejte, dnes je pondělí 20. květen 2024

Precizní měření délky s nepatrnými čidly Infineon

07.03. 2024 | Zprávy
Autor: Jan Robenek
01.jpg

Firma Infineon Technologies přišla nedávno s lineárním snímačem s technologií TMR (tunnel magnetoresistance), drobnými integrovanými obvody XENSIV™ TLI5590-A6W navrženými pro účely precizního detekování polohy s využitím vícepólového magnetu. Snímač přichází v neobyčejně malých pouzdrech typu „wafer-level“, vyhovuje standardům JEDEC JESD47K a v průmyslových nebo i spotřeních aplikacích se uplatní jako náhrada za optické kodéry. Skvěle se bude např. hodit pro elektroniku ve fotoaparátech, kde potřebujeme řešit ostření a také přiblížení.

Systém s vysokým odstupem užitečného signálu od šumu je složený ze dvou Wheatstoneových můstků a pyšní se mimořádně vysokou citlivostí, malým jitterem nebo i nízkou spotřebou energie, která počítá s napájením z bateriového zdroje. V porovnání s lineárními snímači vystavěnými na Hallově jevu zde čidla s technologií TMR nabídnou lepší linearitu, nižší rušení a také menší hysterezi.

Více informací najdete v celé zprávě XENSIV™ stray field robust linear TMR sensor enables high-precision length measurements in industrial and consumer applications.

robenek@dps-az.cz