česky english Vítejte, dnes je pondělí 20. květen 2024

Nové 64bitové MPU Renesas RZ/G3S

08.03. 2024 | Zprávy
01.jpg

Nabídka integrovaných obvodů od společnosti Renesas Electronics nyní zahrnuje i nové 64bitové univerzální mikroprocesory RZ/G3S v řadách MPU RZ/G navržené tak, aby vyhověly náročným požadavkům moderních zařízení internetu věcí, kde v režimu standby zajistíme spotřebu jen 10 mikrowattů a také rychlé spouštění s operačním systémem Linux. Novinky zde přichází s rozhraním PCI Express a umožňují tak vysokorychlostní propojení s bezdrátovými moduly 5G. Nechybí zde ani vylepšené bezpečnostní funkce, včetně detekce neoprávněného zásahu. Skvěle se tak budou hodit pro brány, chytrá měřidla, sledovací zařízení apod.

Mikroprocesory RZ/G3S využívají na pozici hlavního CPU jádro Arm® Cortex®-A55 s maximálním taktem 1,1 GHz, které dále vhodně doplňuje dvojice jader Cortex®-M33 coby podřízené CPU, pracující na 250 MHz, které pomáhají odlehčit práci a efektivně řešit úlohy typu příjmu dat ze snímačů, řízení systémových funkcí apod.   

Více informací najdete v celé zprávě Renesas Launches RZ/G3S 64-bit Microprocessor with Enhanced Peripherals for IoT Edge and Gateway Devices.

robenek@dps-az.cz