česky english Vítejte, dnes je pondělí 20. květen 2024

Spínání zátěže? Nejlépe s ochranou i diagnostikou

11.03. 2024 | Zprávy
Autor: Jan Robenek
01.jpg

Firma Diodes nedávno rozšířila svou nabídku integrovaných obvodů o první spínací prvky se dvěma kanály, pracující na vyšší straně napájení, které se budou hodit pro automobilový průmysl. Součástky s označením ZXMS82090S14PQ, ZXMS82120S14PQ a také ZXMS82180S14PQ zde vhodně rozšíří zastoupení tranzistorů MOSFET IntelliFET® s vlastní ochranou. Pro inteligentně navržené polovodičové struktury jsou tak charakteristické robustní ochrany, včetně související diagnostiky. Hodit se budou k ovládání 12V zátěží v automobilech, jako jsou LED, žárovky, motory apod.

Trojice součástek zde staví na duálních 41V MOSFETech s kanálem n a vestavěnými obvody, chránícími před zkraty, řešícími nárazové odběry a skloňujícími též přepěťové stavy. Nechybí zde ani tepelná pojistka s funkcí automatického restartování nebo např. ochrana před poškozením elektrostatickými výboji. S několika dalšími součástkami pak vyřešíte i přerušení zemního spojení či ochranu proti přepólování.

Více informací najdete v celé zprávě Dual-Channel High-Side Switches from Diodes Incorporated Provide Robust Protection for Automotive Applications.

robenek@dps-az.cz