česky english Vítejte, dnes je pondělí 20. květen 2024

AC/DC zdroje ASR-6000 od GW Instek. SiC, 4U a 6 kVA

21.03. 2024 | Zprávy
Autor: Jan Robenek
01.jpg

Laboratorní zdroje napájení mohou být stejnosměrné, stejně jako střídavé, navržené pro malé výkony, nebo též obrovská zatížení. Své má k tomu co říct i společnost GW Instek (na stránkách DPS Elektronika od A do Z jsme psali též AC/DC zdroje GW Instek. HF nyní znamená 5 kHz). S únorovými novinkami však známý výrobce půjde ještě dál.

Nové programovatelné AC/DC napájecí zdroje řady ASR-6000 totiž prohlašuje rovnou za vlajkovou loď mířící do světa serverů, palubních nabíječek nebo např. záložních zdrojů UPS. Řešení zde využívá technologie na bázi karbidu křemíku (SiC) třetí generace se kterými vytváří systémy 4U s vysokou hustotou výkonu. Ten lze navíc díky externímu paralelnímu spojování dále navyšovat. Modely s podporou třífázových systémů (výstupy 1P2W, 1P3W či 3P4W) a také deseti výstupních módů zde budou celkem dva: AC/DC zdroje ASR-6450 počítají s 4,5 kVA, zatímco ASR-6600 se pak zastavují až na 6 kVA.

Více informací již najdete v celé zprávě Unleashing Power for AI Servers: The ASR-6000 Series High Performance AC/DC Power Source.

robenek@dps-az.cz