česky english Vítejte, dnes je pondělí 20. květen 2024

OZ od ST. TSZ151 boduje přesností i spotřebou

22.03. 2024 | Zprávy
Autor: Jan Robenek
01.jpg

Na nedostatek operačních zesilovačů si určitě nemůžeme stěžovat. Když tedy potřebujeme vhodnou součástku s vysokou přesností, která se neztratí ani v náročnějších podmínkách, je z čeho vybírat. Firma STMicroelectronics má nyní k dispozici třeba operační zesilovače TSZ151 s velmi nízkým napěťovým offsetem a také minimálním teplotním driftem, které se díky své přesnosti a stabilitě vhodně uplatní v zapojeních se snímači, při zpracování signálu, měření proudu apod.

Mimořádně nízké „Vio“ je přitom rozhodující. U novinek bude při pokojové teplotě na úrovni do sedmi mikrovoltů, zatímco v celém teplotním rozsahu od -40 °C až do +125 °C dále nepřekračuje 10 µV. S vysokou mírou stability se navíc snižují požadavky na periodickou kalibraci. S GBW 1,6 MHz a odběrem jen 210 μA při napájení ze zdroje 5 V nové obvody TSZ151 zařadíme někde mezi prvky TSZ121 (400 kHz) a TSZ181 (3 MHz) od stejného výrobce, takže lze dále optimalizovat rychlost i spotřebu systému.

Více informací najdete v celé zprávě Low-offset, zero-drift op amps from STMicroelectronics deliver wide gain-bandwidth for high-accuracy sensing.

robenek@dps-az.cz