česky english Vítejte, dnes je pondělí 20. květen 2024

Čtyřkanálový video dekodér pro systémy AHL

25.03. 2024 | Zprávy
Autor: Jan Robenek
01.jpg

Nabídka součástek od firmy Renesas Electronics určených pro automobilový průmysl se nově rozrůstá v oblasti AHL, tedy „Automotive HD Link“, kde mohou vývojáři opět realizovat videosystémy s vysokým rozlišením a vystačit si přitom s levnou kabeláží a také konektory. Novinka RAA279974 v podobě čtyřkanálového video dekodéru AHL souběžně zpracuje čtyři vstupní zdroje a stává se tak ekonomicky výhodným řešením pro aplikace s větším počtem kamer sledujících např. okolí vozu.

Technologie AHL od společnosti Renesas využívá k přenosu videa modulovaný analogový signál. S kmitočtem se proto ve srovnání s digitálními relacemi aktuálně dostáváme desetkrát níže, což ve výsledku představuje řešení odolné vůči rušení, které dokáže s nestíněnými kroucenými páry a také standardními konektory překlenout i vzdálenosti 20 až 30 metrů. Použít lze samozřejmě i stávající rozvody určené pro analogové video se standardním rozlišením. Nestíněná kabeláž s menší hmotností přitom nesnižuje pouze cenu, ale lze ji na palubě snadněji též rozvést do různých míst.

Více informací najdete v celé zprávě Renesas’ New Four-Channel Video Decoder for Automotive Cameras Enables Economical Surround View Applications.

robenek@dps-az.cz