česky english Vítejte, dnes je pondělí 20. květen 2024

Efektivní konektivita s Bluetooth 5 a modulem ANNA-B112 od u-blox

28.03. 2024 | Zprávy
březen 03.jpg

Společnost Mouser Electronics, Inc., globální autorizovaný distributor nejnovějších polovodičů a elektronických součástek, může přímo ze svého skladu nabídnout nezávislý modul ANNA-B112 od u-blox s podporou Bluetooth® 5 pro účely efektivní a špičkové konektivity, kterou dále zajistí v mimořádně kompaktních pouzdrech. Modul s Bluetooth Low Energy je ideálním řešením pro aplikace s limitovanými možnostmi napájení – uplatní se v oblasti IoT, sledování zboží, osvětlení nebo např. měření.

Modul ANNA-B112 od u-blox, který společnost Mouser aktuálně nabízí, se kromě Bluetooth 5 vyznačuje i vlastním mikroprocesorem Arm® Cortex®-M4 s FPU (Floating Point Unit). Díky provedení typu SiP (System in Package) o rozměrech 6,5 × 6,5 × 1,2 mm umožní těžit z vyspělých možností Bluetooth i drobným zařízením, aniž by přitom bylo nutné činit kompromisy v otázce výkonu či dostupných funkcí. Modul přichází s integrovanou anténou nabízející dosah 160 m a také souvisejícím vývodem pro připojení vnější antény. ANNA-B112 počítá s napájecím napětím v rozsahu 1,7 V až 3,6 V DC, resp. teplotním záběrem od -40 °C do +85 °C a spolehlivých vlastností proto dosahuje i za různých napájecích či okolních podmínek. Mnohostranně použitelný modul nabízí též rozhraní SPI, I2C a I2S, stejně jako podporu pro NFC, Bluetooth Mesh, AirFuel a Apple HomeKit.

S modulem ANNA-B112 se pro účely zjednodušeného vývoje a také rychlejšího uvedení nového produktu na trh pojí software u-connectXpress, zatímco zde nechybí ani předpoklady otevřeného řešení s CPU a firmwarem pro zákaznickou aplikaci. Software u-connectXpress podporuje u-blox Bluetooth Low Energy Serial Port Service, GATT (Client a Server), beacony, NFC, Bluetooth mesh a souběžné role (Peripheral a Central), kdy vše dále konfigurujeme z host systému prostřednictvím AT příkazů. Pokud jde o Bluetooth Low Energy stack a vlastní aplikace, budou nadprůměrné výsledky modulu ANNA-B112 od u-blox rovněž spojovány s 512 kB paměti Flash či 64 kB RAM.

Modul ANNA-B112 se těší podpoře ze strany vývojových sad EVK-ANNA-B112, které má společnost Mouser také k dispozici. Desky jsou přitom nabízeny ve dvou verzích – jedna využije integrované antény modulu, zatímco další byla zase navržena pro vnější anténu, připojenou přes konektor. Kity EVK-ANNA-B112 umožňují přístup ke všem 25 IO pinům a rozhraním, které na modulech ANNA-B112 připadají v úvahu. Výrobce zvolil různé druhy konektorů či rozhraní a slibuje rovněž kompatibilitu s Arduino™ Uno R3 nebo Raspberry Pi.

Pro více informací o modulu ANNA-B112 s Bluetooth 5 od u-blox navštivte stránky https://www.mouser.com/new/u-blox/u-blox-anna-b112-bluetooth-5-modules/.

Pro další informace o vývojových sadach EVK-ANNA-B112 pak navštivte https://www.mouser.com/new/u-blox/u-blox-evk-anna-b112-kits/.