česky english Vítejte, dnes je pondělí 20. květen 2024

Pulzní 905nm laserové diody ROHM pro mapování okolí ve spotřební elektronice i průmyslu

08.04. 2024 | Zprávy
01.jpg

Společnost Mouser Electronics, globální autorizovaný distributor nejnovějších elektronických součástek a také produktů navržených pro průmyslovou automatizaci, nabízí přímo ze svého skladu pulzní laserové diody RLD90QZWx od firmy ROHM Semiconductor, které budou neviditelně pracovat v oblasti 905 nm. Pro součástky je charakteristické vyzařování v úzkém pásmu kmitočtů, stejně jako vysoká energetická účinnost konverze. Diody RLD90QZWx slibují detekci na mimořádně velké vzdálenosti, včetně odpovídající přesnosti při snímání. Uplatní se u laserových dálkoměrů, vozidel s automatickým naváděním nebo v bezpečnostních aplikacích.

Pulsní laserové diody RLD90QZWx od firmy ROHM Semiconductor, které jsou nyní k dispozici u společnosti Mouser, pracují v neviditelné části spektra a dostaneme je ve standardním provedení pouzdra o průměru 5,6 mm. Díky jedinečné struktuře se výrobci rovněž podařilo snížit kolísání spojené s vlnovou délkou. V případě prvku RLD90QZW8, který je součástí řady RLD90QZWx, půjde o infračervenou laserovou diodu s vysokým výkonem 120 wattů. Navržena byla speciálně pro systémy LiDAR používané při měření vzdálenosti a mapování okolního terénu s 3D technologiemi „time-of-flight“. V souvislosti s optickým vyzařováním se dioda pyšní vysokou účinností přeměny elektrické energie, takže je díky efektivnějšímu optickému výstupu i zárukou nízké spotřeby. Skrytě pracující pulzní laserové diody RLD90QZWx umožňují vznik celé řady spotřebních, ale i průmyslových aplikací, mezi které patří robotické vysavače, obslužné roboty či systémy monitorující ve 3D.

Pro více informací k pulzním laserovým diodám RLD90QZWx, které budou neviditelně provozovány v pásmu 905 nm, navštivte stránky https://www.mouser.com/new/rohm-semiconductor/rohm-rld90qzwx-laser-diodes/.