česky english Vítejte, dnes je sobota 27. červenec 2024

Chytré zemědělství, ale i potravinářský průmysl. Kamery Forge mají co sledovat

06.06. 2024 | Zprávy
Autor: Jan Robenek
01.jpg

V Teledyne FLIR se pochlubili nejnovější řadou průmyslových kamer, modely s označením Forge® 1GigE IP67, které, jak už napovídá samotný název, směřují coby součást pokročilého zobrazovacího systému tovární automatizace do nelítostných provozních podmínek. Zde také mají za úkol zajistit mj. vysokou efektivitu výroby.

Za účelem optimální a také snadné integrace dostaly zmíněné kamery pouzdro válcového průřezu s krytím IP67 a mohou se proto v případě potřeby jednodušeji též opláchnout, čímž dále zamezujeme akumulaci nečistot. Ale nejen to. K dispozici je rovněž spousta doplňků s totožnou odolností vůči okolnímu prostředí od spolupracujících partnerů (Smart Vision Lights® a Components Express, LLC. (CEI)), takže lze nakonec vytvářet kompletní ekosystém vidění.

Nové kamery se dynamicky přizpůsobují světelným podmínkám, díky protokolu IEEE1588 lze synchronizovat výstupy z většího počtu zařízení a v kontextu bezeztrátové komprese LLC výrobce zmiňuje též větší snímkové rychlosti, resp. menší požadavky na šířku pásma. U snímačů Sony počítejte s rozlišením 1,2 až 12 MP.

Více informací najdete v celé zprávě Teledyne FLIR IIS expands its Forge camera series with IP67 rating targeting smart agriculture, food, and beverage industries.

robenek@dps-az.cz