česky english Vítejte, dnes je sobota 27. červenec 2024

AFE od onsemi pro skutečně drobnou měřicí elektroniku

07.06. 2024 | Zprávy
Autor: Jan Robenek
01.jpg

Co vše může ukrývat nepatrné pouzdro o velikosti 1,884 x 1,848 mm? Firma onsemi nedávno přišla s moderními obvody CEM102 – skutečně miniaturizovaným analogovým front – endem (AFE), umožňujícím realizovat měření, založená na elektrochemických senzorech s nejvyšší přesností a zároveň i velmi nízkými odběry proudu.

Vývojáři tak mohou vytvářet kompaktní řešení pro spoustu aplikací nejen ze světa průmyslu, ale i oblasti zdravotní péče. Jedná se typicky o detekce plynů a různá monitorování okolního prostředí, třeba i v zemědělství nebo též nositelnou elektroniku, zde pro účely sledování glukózy (CGM) apod. Nové integrované obvody jsou přitom navržené tak, aby mohly spolupracovat s mikrokontrolérem RSL15 podporujícím rozhraní Bluetooth® 5.2, takže v souvislosti s technologií Bluetooth Low Energy dále zajistíme vůbec nejnižší spotřebu energie. Kompletní provedení AFE pracuje od 1,3 do 3,6 V a při trvalém aktivním měření s 18bitovým ADC odebírá 3,5 μA.

Více informací najdete v celé zprávě onsemi Launches Next-Generation Electrochemical Sensor Solution for Industrial, Environmental and Healthcare Applications.

robenek@dps-az.cz