česky english Vítejte, dnes je sobota 27. červenec 2024

Pro MCU RA2A2 je klíčový 24bitový A/D převod i FOTA

10.06. 2024 | Zprávy
Autor: Jan Robenek
01.jpg

O chytrém řízení energií slýcháme stále častěji. Ať již budeme nově řešit elektroměry používané doma nebo i v průmyslu, příp. navrhovat celou řadu dalších aplikací ze světa automatizační techniky či spotřební elektroniky, mohly by se aktuálně hodit nedávno představené 32bitové mikrokontroléry skupiny RA2A2 od firmy Renesas Electronics.

Výrobce je vystavěl na jádru Arm® Cortex®-M23 a vedle 48MHz taktu slibuje hned klíčovou podporu ze strany přítomných analogových systémů s vysokým rozlišením v čele s 24bitovým A/D převodníkem Sigma – Delta. Pro účely dalších provozních aktualizací firmwaru na způsob FOTA zde samozřejmě nesmí chybět ani integrovaná paměť Flash o velikosti 512 kB se dvěma bankami, doprovázená 48 kB prostoru SRAM. V Renesas myslí také na nezbytné zabezpečení, rozhraní HMI, napájecí napětí až 5,5 V, nízkou vlastní spotřebu a zcela logicky i bohatou podporu ze strany flexibilního softwarového balíčku FSP.

Více informací najdete v celé zprávě New Renesas MCUs with High-Resolution Analog and Over-the-Air Update Support Help Customer Systems Conserve Energy.

robenek@dps-az.cz