česky english Vítejte, dnes je sobota 27. červenec 2024

Modul Wi-Fi HaLow FGH100M od firmy Quectel pro aplikace IoT v pásmu do 1 GHz

11.06. 2024 | Zprávy
02.jpg

Společnost Mouser Electronics, autorizovaný distributor nejnovějších elektronických součástek a produktů pro průmyslovou automatizaci s globální působností, může nyní ze svého skladu nabídnout moduly Wi-Fi® HaLow FGH100M od firmy Quectel. Řešení modulu FGH100M umožňuje realizovat v pásmu do 1 GHz bezdrátový přenos dat na velké vzdálenosti, a to jak pro aplikace ze světa internetu věcí (IoT) provozované uvnitř budov, tak i ve venkovním prostředí. V oblasti průmyslové automatizace, mobilních zařízení, chytrého zemědělství a stejně tak i chytrých měst či budov, prodeje (POS) apod. lze přitom těžit z nízké spotřeby energie a v porovnání s klasickou Wi-Fi též i desetinásobně většího dosahu.

Modul FGH100M od firmy Quectel, který je k dostání u společnosti Mouser, vychází z protokolu pro komunikaci v bezdrátové síti – standardu IEEE 802.11ah, známého též jako Wi-Fi HaLow. Činnost je přitom soustředěna v bezlicenčním pásmu do 1 GHz, konkrétně mezi 850 MHz až 950 MHz. Specifickým požadavkům aplikací internetu věcí zde budou v souvislosti s dalším rozšiřováním chytrých sítí nahrávat kanály se šířkou 1, 2, 4 nebo též 8 MHz, maximální výstupní výkon 21 dBm, šifrovací algoritmy a také teoretické maximum přenosové rychlosti na úrovni 32,5 Mb/s. Pokrytí signálem pak uživatelům umožňuje ovládat zařízení IoT v okruhu až jednoho kilometru.

Mimořádně kompaktní provedení modulu FGH100M (13,0 mm x 13,0 mm x 2,2 mm) pomáhá optimalizovat rozměry finálního produktu a také náklady spojené s návrhem, zatímco plně vyhovuje požadavkům aplikací, které se musí vejít do omezeného prostoru. Zde také robustní a odolné pouzdro typu LGA, určené k povrchové montáži, zajistí nejen spolehlivou konektivitu, ale též jednoduché zapracování. Široký rozsah provozních teplot modulu FGH100M od -30 °C až do +85 °C nebo také použitá rozhraní (včetně UART, SPI, I2C, SDIO 2.0 a PWM) pak představují bezstarostnou volbu i pro ty nejnáročnější aplikace IoT.

Více informací získáte na stránkách https://www.mouser.com/new/quectel/quectel-fgh100m-modules/.