česky english Vítejte, dnes je pondělí 20. květen 2024

Přesně a na malé ploše. Novinky pro měření proudu od Hioki

14.03. 2024 | Zprávy
Autor: Jan Robenek
01.jpg

Firma Hioki za účelem měření proudu nedávno představila novou řadu vysoce přesných, kompaktních senzorů a také související moduly navržené pro zapisovače dat. Chybět zde nebudou ani příbuzná AC/DC řešení, určená zase pro analyzátory výkonu.

Nové proudové senzory CT7812 (2 A) nebo též CT7822 (20 A) vystupují jako snímače o velikosti prstu s vynikající teplotní stabilitou, které budou stavět na technologii Fluxgate. Umožní tak precizní měření proudu s využitím modulů U8556, resp. LR8536 (tj. bezdrátového řešení), kdy vše dále zaznamenáváme zapisovači dat řady LR8450 (na stránkách DPS Elektronika od A do Z jsme psali též Na sběrnici CAN s novými jednotkami od Hioki). Díky kompaktnímu provedení lze pohodlně pracovat i ve stísněných prostorách a třeba v automobilech souběžně sledovat odběry u většího počtu součástí. S tím bezprostředně souvisí též bateriově napájený bezdrátový modul LR8536, který zjednodušuje vzájemná propojení. S data loggery řady LR8450 a jejich moduly lze vedle proudu, souběžně a rovněž dlouhodobě, sledovat i další veličiny, teplotu, signály CAN apod.

Více informací najdete v celé zprávě Finger-Sized and High-Accuracy Current Sensors Support the Calculation of Scope 3 Greenhouse Gas Emissions.

robenek@dps-az.cz