česky english Vítejte, dnes je pondělí 20. květen 2024

InnoSwitch™5-Pro: ZVS v kombinaci s GaN

18.03. 2024 | Zprávy
Autor: Jan Robenek
01.jpg

Trojkové, čtyřkové a nyní třeba i pětkové integrované obvody rodiny „Offline Flyback Switcherů“ InnoSwitch™5-Pro z dílny společnosti Power Integrations (na stránkách DPS Elektronika od A do Z jsme např. psali Dvě stovky wattů v kompaktním provedení s obvody InnoSwitch™4-CZ). Vývojáři mohou s výhodou sáhnout po jednočipovém řešení zdroje napájení s účinností přesahující 95 procent, které se svou jednoduchostí např. vymezuje vůči zapojením s AHB (asymmetric half-bridge) a pro svou sekundární stranu se pyšní specifickým způsobem řízení, kdy spínání na způsob ZVS (zero-voltage switching) vyřešíme bez potřeby dalšího switche navrženého pro vyšší napětí.

Novinky zde nabízí 750V nebo též 900V primární spínací prvky PowiGaN™, kontrolér na stejné straně bariéry, oddělenou zpětnou vazbu FluxLink™ a také řídicí obvody na sekundární straně společně s rozhraním I2C, takže lze optimálně navrhovat a následně i vyrábět kompaktní, vysoce efektivní síťové adaptéry USB PD s jedním nebo i více porty, určené pro notebooky nebo např. špičkové telefony, a to včetně návrhů počítajících s novým protokolem USB PD EPR (Extended Power Range).

Více informací najdete v celé zprávě Power Integrations Introduces InnoSwitch5 Offline Flyback Switcher IC. Ilustrace: Business Wire.

robenek@dps-az.cz